Hoe een goedkope trouwfotoshoot duur kan uitpakken

Lees je dit blog omdat de titel je triggert? Hoe een goedkope trouwfotoshoot duur kan uitpakken? Ik ga je dat in dit blog uitleggen zodat jij kunt oppassen dat jij niet ook in die valkuil stapt.

Je kent dat wel, je bent op zoek naar een trouwfotograaf in Zeeland of West-Brabant. Het liefste eentje met veel geduld, waar je een klik mee hebt, die jou, je aanstaande, je kids of misschien zelfs je dier op zijn gemak kan stellen. Daarnaast wil je ook graag nog dat de bruidsfotograaf weet waar zij mee bezig is en het allermooiste werk maakt wat je maar kunt bedenken. Na uren of zelfs dagen zoeken heb je de bruidsfotograaf gevonden en vraag je wat het gaat kosten. Meestal staan die prijzen wel online, maar voor de zekerheid check je het nog een keertje. De investering van de fotoshoot voor 8 uur is € 1.995. Oei, denk je. Dat is “duur”.. Ik ga toch maar naar de bruidsfotograaf op de hoek die het voor € 1.100 doet. En zo heb je het doel van een goedkope bruidsfotoshoot gehaald, niet beseffend dat dit weleens duur kan uitpakken.

De goedkope trouwfotoshoot die duur uitpakt

Helemaal blij dat je een goedkope trouwfotoshoot hebt gevonden maak je een afspraak en boek je de bruidsfotoshoot. De fotograaf in kwesties is aardig, maar de kids denken er een beetje anders over en gaan klieren, of je ondanks je onderbuik gevoel voel je jezelf op je trouwdag niet helemaal op je gemak maar hé, je hebt wel jezelf aan je budget gehouden.

Vervolgens heb je een paar weken later een mailtje met de we transfer link met alle foto’s. Feest! Je download de foto’s en je ziet al gauw waarom het zo goedkoop was. Ondanks dat de fotograaf echt wel aardig was, en de prijs voor jou goed, is het resultaat jammer genoeg niet te vergelijken met de fotograaf die je eigenlijk eerst had uitgekozen. Jullie staan een beetje houterig op de foto, en ze zien er meer uit alsof je broer ze heeft gemaakt met zijn pocketcamera, tsja de foto’s.. dat zijn inderdaad gewoon foto’s.

Die mooie pure, dromerige en authentieke foto’s die je voor ogen had.. Daar lijkt het totaal niet op, eigenlijk ben je niet echt tevreden met het resultaat. De goedkope fotoshoot heeft duur uitgepakt.

Alsnog duur uitpakken van de bruidsfotoshoot

Ook kan het zijn natuurlijk dat de foto’s wel zijn wat je ervan had verwacht. Fijn! Wat dat gun ik iedereen. Vervolgens wil je graag nog wat extra foto’s en niet te vergeten een schitterend trouwalbum om de foto’s in te bewaren en er heeeel vaak in terugkijken. Dus je laat een prachtig album maken. Ai, die zijn best duur. En O, een tekstje op de kaft is ook wel tof, en.. je hebt liever een lederen cover dan linnen, en ooooh.. Een foto op de cover met acryl. Super gaaf! Ai.. voor elk item dat je wilt heb je extra kosten..

Al met al moet je nog heel veel geld uitgeven voor je trouwalbum. En de reiskosten en resitijd van die dag waren ook al niet inclusief. Uiteindelijk was de shoot net zo duur of duurder dan bij de trouwfotograaf die je eerst op het oog had. Nu heb je of foto’s die het toch eigenlijk net niet zijn of een nare nasmaak omdat je deze kosten liever van te voren had geweten. Waardoor je goedkope fotoshoot duur heeft uitgepakt en duurkoop wil niemand natuurlijk.

Is een goedkope bruidsfotoshoot dan altijd een slechte keuze?

Nee, dat zeker niet. Soms heeft iemand niet het budget om een professionele, gepassioneerde en afgestudeerde bruidsfotograaf in te huren. Soms, vindt iemand foto’s gewoon prima als ze basic zijn en wil je er gewoon echt niet meer aan uitgeven. En ja, daar heb ik alle begrip en respect voor, dan ben ik (en vele anderen) niet de juiste trouwfotograaf voor jou. Met alle kennis, passie, liefde, tijd en energie die in de shoot en het ontwikkelen van de bestanden gaat zitten, kunnen wij het gewoon écht niet voor datzelfde bedrag doen. Wij gaan voor iets bijzonders, voor een optimaal resultaat.

Toch zou ik aan diegenen die er (nu) het budget niet voor hebben maar wel de waarde van een professionele trouwfotograaf inzien het advies geven om ervoor te sparen. Het geeft zoveel meer voldoening wanneer je wel datgene hebt gekregen waar je naar op zoek bent. En je bespaart dan ook nog eens de kosten die je eerder zou maken aan een goedkope trouwfotograaf die je helaas niet tevreden heeft kunnen stellen. Heb je niet de tijd om ervoor te sparen omdat je om welke reden dan ook op kort termijn gaat trouwen? Overleg dan met de bruidsfotograaf, vaak is in een uitzonderlijke situatie gespreid betalen een mogelijkheid.

Ik hoop met dit blog jullie een andere kijk op een goedkope trouwfotoshoot te hebben gegeven en je ervoor kunt zorgen dat die voor jou niet duur uitpakt. Zorg er voor jezelf voor dat je achter je keuze staat en dat die jou blij maakt zodat de bruidsfotoshoot niet duur uitpakt! Want dat is het belangrijkste!

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.