Het Trouwalbum van de fotograaf onder de loep

In dit blog neem ik het trouwalbum van de fotograaf onder de loep, waarom zou je het trouwalbum bij de bruidsfotograaf bestellen?

Je hebt een bruidsfotograaf gevonden die bij je past. dag was super leuk en de ontwikkelde beelden zijn precies wat je ervan gedacht had dat het zou worden. En dan? Wat ga je nu doen met je foto’s? Als trouwfotograaf kan ik je zeker een fotoalbum aanbevelen. Maar waarom zou je dat bij de fotograaf bestellen? Dat kun je zelf toch ook?

De kwaliteit van een trouwfotoalbum

De kwaliteit van drukwerk verschilt enorm. We kennen allemaal wel Albelli, de Hema en het Kruidvat. De prijzen liggen laag en je kunt rechtstreeks van je mobiel de foto’s uploaden en afrekenen. Makkelijk toch? Ja, maar als fotograaf kan je dan wel huilen. De kwaliteit is gewoon ronduit slecht, de afdruk is korrelig, de kleuren zijn vaak grauwer of raken verloren, het papier bevat de strepen van de printer wieltjes en de foto’s vervagen sneller dan gemiddeld.

Hartstikke leuk om een fotoalbum te bestellen van de mobiele telefoonfoto’s op die wijze maar niet van je bruiloftsfotoshoot. Immers heb je niet voor niets een professionele fotograaf in gehuurd, veel tijd gestoken in de voorbereiding en de shoot. De bruidsfoto’s die de fotograaf met passie en plezier voor jou heeft gemaakt, de ontwikkeling van de beelden tot absolute plaatjes, die foto’s verdienen beter! Die foto’s verdienen kwaliteit met een hoofdletter K.

Het trouwalbum van de fotograaf

Wat is dan beter aan het fotoalbum van de fotograaf, is het de meerprijs van een fotoalbum waard? De fotograaf maakt gebruik van foto-vaklaboratoriums. Deze drukkerijen zijn gespecialiseerd in het printen van onder andere fotoalbums. Zij hebben het beste kwaliteit fotopapier en printers met 8-12 printkoppen om de beste kleuren te kunnen printen, de beste scherpte, weinig tot geen korrel en de albums worden met de hand gemaakt.

Papiersoorten in het bruiloftalbum van de fotograaf

Zelf geef ik de klant de keuze uit twee soorten fotopapier voor in het fotoalbum.

Het silk papier, dit is ontzettend duurzaam. Dit Silk fotopapier is mat met een heel mooi zijde werkje erin en kan met gemak met vingers aangeraakt worden zonder er meteen vlekken ontstaan (en tuurlijk, niet eerst een drumstick hebben afgekluifd en dan aan het papier zitten). Het fotopapier plakt niet aan de tegenoverliggende pagina en gaat heel lang mee. Ook na een jaar of 10 is dit nog mooi.

Parelmoer papier is de tweede optie. Dit papier is fo-no-mi-naal! Wil je iets uitzonderlijks? Iets unieks? Het is wat over de top maar bij romantische en dromerige foto’s in een fotoalbum geeft dit papier een fantastische beetje metallic achtige glans. Dit papier moet je in het echt zien en natuurlijk heb ik daar voorbeelden van voor je.

Omdat ik alleen het beste voor mijn klant wil, bevat elk fotoalbum standaard dikke plat liggende pagina’s. Doordat de pagina’s in het fotoalbum vlak zijn heb je de beste beleving van de foto’s en de minste spiegeling. Een echte meerwaarde.

De kaft en de binding van het fotoalbum van de fotograaf

Mooi papier en kwaliteitsprints is het halve werk. De look en feel van het trouwalbum is net zo belangrijk. En ook daar is alle aandacht voor. Zo worden alle albums voorzien van een stevige boekrug en zijn de pagina’s keurig en heel stevig gebonden. Zo weet je zeker dat je album lang mee gaat en je er veilig doorheen kunt bladeren.

Bij de albums die ik lever heb je de keuze uit verschillende materialen. Leder, Suede, Velvet (fluweel) en Linnen. Welke stof je ook kiest, de albums zien er fenominaal uit in elke stof. Elk fotoalbum heeft een luxe uitstraling. Alleen de mooiste materialen en prachtige kleuren zijn goed genoeg voor de albums. Wil je een album helemaal af hebben? Dan heb je nog de optie om een Acryl cover te nemen. In dat geval heeft de Bewaarbox en het fotoalbum een fotoprint op de kaft afgewerkt met een Acrylglasplaat. De foto’s spreken voor zich, maar dit zou je in het écht moeten zien. Een mooier fotoalbum vind je nergens!

Sinds kort heb ik ook een ander fotoalbum in mijn reportoir, speciaal voor iedereen die iets meer het ’trouwboek’ gevoel wilt hebben. De kwaliteit is gelijk, het papier buigt en is nagenoeg plan verwerkt, het printwerk is 4K en komt het beste tot zijn recht op glanzend papier. Man man.. Wat een geweldige variant is dat op het huidige boek!

Een prachtig fotoalbum voor iedereen

Ik wil graag dat al mijn klanten met een mooi luxe album naar huis gaan en dat je niet vanwege je budget moet besparen op de kwaliteit of de materiaal keuze van de albumcovers. Jij moet het mooi vinden en er blij mee zijn. Zo heb je gewoon altijd al een fatsoenlijk formaat fotoalbum van 20x20cm. Het luxe album is dus de basis en komt standaard met vlakke pagina’s en de keuze van materiaal maakt niet uit, daar betaal je niet meer voor. En wil je een tekst op het album of de box? Ook dat is gratis voor jou.

Waar betaal je dan wel extra voor? Alleen voor het parelmoer papier, de Acryl cover van het prestige album en natuurlijk de maat van het album.

Gemak van een fotoalbum van de fotograaf

De andere reden om de fotograaf een fotoalbum te laten maken is gemak. Veel mensen hebben wel de intentie een fotoalbum te maken, wanneer ze tijd hebben. Ja precies: Tijd! Vaak is dat er niet en raakt het in de vergetelheid. Hoe zonde is dat als je al die moeite hebt gedaan, de investering hebt gedaan in iets moois en er vervolgens niets mee doet? NEEEEE!! Maak er gebruik van, ik doe het graag en maak er iets van om trots op te zijn!

Ben jij de volgende klant die vol van geluk naar huis gaat met een prachtig album van de beste kwaliteit? Kom de demo albums eens bekijken. Je wordt er echt blij van!

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.