Gediplomeerde trouwfotograaf in Zeeland en Brabant

“Waarom zou je een vakopleiding voor fotograaf doen?” – “Je hoeft toch geen gediplomeerde trouwfotograaf in Zeeland en Brabant te zijn?” – “De meeste trouwfotografen hebben geen diploma, ik heb er ook geen”. Deze opmerkingen heb ik zoveel gehoord toen ik aankondigde dat ik de fotovakopleiding ging volgen aan het Beeldcentrum in Zundert. Toch heeft me dat nooit doen twijfelen, als ik mijzelf als een professionele fotograaf wil zien, moet ik gediplomeerd zijn.

Het proces tot een gediplomeerde trouwfotograaf

Voordat ik toegelaten werd moest je eerst al portfolio beoordeling laten doen. Super spannend, maar yes! ik werd toegelaten. Je wordt niet zomaar een gediplomeerde trouwfotograaf in Zeeland en Brabant.

Na nog een paar maanden wachten startte de opleiding tot vakfotograaf. Je leerder alle aspecten van de fotografie. Van architectuur, tot product fotografie, van portret fotografie tot bruidsfotografie. Er was geen onderwerp wat je niet kreeg. En zeker, ik vind echt niet alles leuk of makkelijk, maar ik heb zo een drive om te slagen in alles wat ik doe qua fotografie, dat opgeven of minder je best doen niet in mijn woordenboek voor komt. Daarentegen hadden we ook erg leuke mensen in de klas en dat maakte ook dat je ook met de minder leuke onderwerpen met plezier naar de les ging.

Trouwfotograaf in Zeeland en Brabant

Tijdens de opleiding kom je er wel achter wat je leuk vindt om te doen. Ik maakte destijds alleen portretfoto’s van dieren daar lag mijn passie en daar was ik goed in. Tot ik tijdens de opleiding de les bruidsfotografie kreeg. Nu kan het ook aan de lerares hebben gelegen, maar ik kreeg hierdoor ook steeds meer warme gevoelens voor bruidsfotografie. Na ruim een jaar inspannen en een half jaar afstudeer project was het eindelijk zover. Afgestudeerd en diploma op zak. Ik kan nu met trots zeggen, ik ben een professionele fotograaf voor kunst met dieren maar ook voor trouwfotografie.

Diploma op zak en dan

Ik was niet gelijk van plan om mij bezig te houden met het fotograferen van bruiloften. Toch trok mij dit wel aan. Ik wil altijd alles eens geprobeerd hebben. Nadat ik ik een opdracht voor architectuur fotografie heb gedaan, en foto’s voor de website van bedrijven heb gemaakt, wilde ik toch ook wel eens een bruiloft helemaal meemaken. Zo ben ik als second shooter mee gegaan naar mijn eerste bruiloft. Dit was echt heel leuk en smaakte naar meer!

Ben je benieuwd naar al mijn werk en producten? Neem dan daar een kijkje!

Deze website gebruikt basis cookies om te zorgen dat alles goed werkt

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.